Fogfehérítés

fogfehérítés

Sok ember szeretne fehér fogakat. Az elszíneződött, sárgás fogazat rendszerint negatív benyomást kelt.  Idővel a fogzománc sötétebbé válik, ehhez társul a dohány-, kávé-, tea-, valamint vörösborfogyasztás okozta elszíneződés. Akinek szép fehér fogai vannak, vonzóbbnak tűnik. A világos fogak fiatalosságot és vitalitást sugároznak.

 

A professzionális rendelői fogfehérítés menete

 

zahnbleichen-02

A professzionális fogfehérítés előnye, hogy egy 3 x 20 percig tartó ülés elegendő a kezelésre. Ez egy speciális halogén lámpa és a fehérítő anyagban lévő aktivátor által lehetséges. Az eredmény azonnal látható. Nemzetközi tanulmányok bizonyítják, hogy ezzel az eljárással akár 5 – 8 árnyalattal világosabb fogak érhetők el.

  • Kezelés előtt megtisztítjuk a fogfelszínt a szennyeződésektől, ultrahangos fogkő eltávolítás és polírozás útján.
  • Első lépésként egy speciális szájterpeszt helyezünk a páciens szájába, amely eltartja az ajkakat, ezáltal kímélve azokat a kezelés teljes időtartama alatt.
  • Ezután felvisszük a fehérítő zselét a fogakra és megvilágítjuk azt. A fogfehérítő anyag az UV – fény hatására aktiválódik.

A kezelést követő minimum 48 órán belül ne dohányozzon, illetve ne fogyasszon a fogai elszínezésére alkalmas ételt és italt. Előfordulhat a fogfehérítés után 1-2 napig tartó fogérzékenység, de ez teljes mértékben elmúlik.

Mennyivel lesznek világosabbak a fogak?

A fehérítés mértéke egyénileg változó, minden ember saját, természetes fogszínétől függően. Fogait világosabbá nem tudjuk fehéríteni, mint amit a természet enged, azonban eredeti fehérségük visszanyerhető. Rendszerint az első kezelés után a fogak 2-8 színárnyalattal lesznek világosabbak, mivel a kávé, tea, vörösbor, nikotin, stb. okozta elszíneződés eltűnik.

Minden fog fehéríthető?

A meglévő fogtömések, illetve kerámialeplezések, koronák vagy hidak színe fogfehérítés útján nem befolyásolható.

A fogfehérítés nem károsítja a fogakat? 

Nem, nincsenek mellékhatásai. A zselé toxikológiai vizsgálat alapján nem mérgező, 100%-ban kozmetikai szernek minősül. Ha képzett szakember felügyelete és ellenőrzése alatt történik, a fogfehérítés teljes mértékben biztonságos.

Mennyi ideig maradnak a fogak fehérebbek?

Ez maximálisan az Ön fogyasztási szokásaitól és életvitelétől tehető függővé. Rendszerint a fogfehérítés hatása 3 – 9 hónapon át tart. Az, hogy a fogak egyáltalán vagy milyen gyorsan válnak sötétebbé, attól függ, Ön dohányzik-e, sok teát, kávét, vörösbort vagy kólát iszik-e. A fogak bármikor újra fehéríthetők.

Kedves Pácienseink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 05.20-án rendelőnk újra megnyitja kapuit, így tudjuk fogadni a nem sürgősségi ellátásra érkező pácienseket is.

Azt tudni kell, hogy a fogászati kezelések közben létrejövő bioaeroszolnak nagy szerepe lehet a SARS-CoV-2 vírus terjedésében ezért ahhoz, hogy az ellátást újra tudjuk indítani fontos, hogy az általunk hozott szabályokat maradéktalanul betartsák és ebben közreműködjenek.

Abban az esetben van szükség PCR- vizsgálatra, amennyiben a rendelőbe érkezéskor bizonyos paraméterek vizsgálata utána a páciens Covid gyanúsnak számít. Ebben az esetben továbbítjuk a pácienst a megfelelő vizsgálatokra.

A rendelet alapján előírt újraindulási feltételeknek rendelőnk megfelel. A higiénés szabályokat maximálisan betartjuk.

Rendelőbe érkezéskor az alábbiakat kérjük Önöktől:
▪️ Minden esetben előzetes telefonos, e-mailes bejelentkezés szükséges.
▪️ Egyedül érkezzen a rendelőbe (kisgyermek esetén 1 kísérő megengedett).
▪️ A megbeszélt időpontra pontosan érkezzen (amennyiben korábban érkezik kérjük, hogy a rendelő előtt várakozzon)
▪️ A váróban a szájmaszk viselése kötelező!
▪️ A váróban kérjük egymástól a 2m-es távolságot.
▪️Minden páciensnek az eddigiekhez hasonlóan kérdőív kitöltése szükséges, mely alapján döntjük el, hogy gyanús vagy nem gyanús esetnek számít.
▪️ Láz, köhögés, rossz közérzet esetén kérjük ne jöjjön rendelőnkbe!

Mobil: +36 20 2097145
e-mail: [email protected]
www.arkadent.hu

Köszönjük és várjuk Önöket!
Árkádent csapata