FOGIMPLANTÁTUM

A MESTERSÉGES FOGGYÖKÉR

A fogimplantátum egy mesterséges foggyökér. A hiányzó, természetes fog helyére kerül beültetésre az állcsontba, ezzel stabil bázist biztosítva a későbbiekben rögzítésre kerülő fogpótlás számára.

Implantáció

A gyógyulási idő során csontszövetek képződnek az implantátum körül, ez a folyamat segíti elő az állcsontba való beágyazódást, ezt követi az integráció.

Implantáció Titanium

Már 1960 óta alkalmazzák az implantátumokat a foggyökér pótlására. Az implantológia manapság a leggyorsabban terjedő tudományág a foggyógyászatban. Mostanra már világszerte több millió páciens élvezi az implantátumra felépített fogpótlás nyújtotta előnyöket.

FOGIMPLANTÁTUM

A tökéletes megoldás

 Az implantáció menete: 

A DIAGNÓZIS – A fogszakorvos vizsgálat során ellenőrzi a vérerek elhelyezkedését és a csont állapotát. Panoráma röntgenfelvétel és CT vizsgálat alapján határozza meg a behelyezésre kerülő implantátum hosszát és átmérőjét, valamint a csontban való fekvését.

AZ IMPLANTÁTUM BEHELYEZÉSE – Az implantátum a fogászati klinikán, különösen steril körülmények között, helyi érzéstelenítést követően kerül behelyezésre az állcsontba. Ez akár kevesebb, mint egy órán át tart.

GYÓGYULÁS – 3 – 6 hónap elteltével, ha az operált sebfelület már meggyógyult és az implantátum a csonttal összenőtt, következik az implantátum felszabadítása.

REHABILITÁCIÓ – Ebben a fázisban kerül felhelyezésre a fogpótlás az implantátumra.

Implantáció

Különböző szituációk fogimplantátum behelyezésére

 

  • Implantátum foghiány esetén

Fogazata teljes, csupán egy vagy két foga hiányzik? Ez esetben az implantátumok nagyon hasznosak lehetnek. Így már akár egy implantátum segítségével elkerülhető a foghiány melletti ép fogak koronázása, híd készítése céljából. A kíméletes megoldás jegyében ilyenkor az implantátum az ideális megoldás.

 

  • Megrövidült fogsor egy állcsonton

Egyoldali, hátulról rövidebb fogazat esetén – vagyis ha az egyik állcsontfélen a hátsó fogak hiányoznak – normál esetben kivehető részleges fogsor elkészítése szükséges, hiszen a rögzített fogpótláshoz hiányzik a hátsó pillér. Implantátumok behelyezésével azonban elkerülhető a kivehető fogpótlás. A hátsó fogak szerepe nagyon fontos a rágás és a funkcionális ízületi megbetegedések elkerülése érdekében.

 

  • Fog nélküli állcsont rögzített fogpótlással

A teljesen fogatlan állcsont helyreállítása rögzített fogpótlással is lehetővé válik ez által.

 

  • Fog nélküli állcsont kivehető fogpótlással

Gyakran olyan kedvezőtlenek az állcsontviszonyok, hogy teljes fogatlanság esetén a kivehető fogsor nem tart megfelelően. Implantátumokkal ismét lehetővé válik a rögzítési pontok megteremtése

MINI-IMPLANTÁTUMOK

Fogsorrögzítés minimális műtéti beavatkozással

Ilyen könnyű mosolyt varázsolni a műfogsort viselő páciensek arcára

Rosszul tartó műfogsorral élni sosem volt nagy élvezet, sok ebben érintett páciens vágyik arra, hogy visszakapja korábbi életminőségét. A Mini-implantátumok speciálisan azon páciensek számára biztosítanak ideális megoldást, akiknek a hagyományos „nagy” implantátumokhoz kevés pénz, idő vagy csontmennyiség áll rendelkezésére. A minimális 1,8mm átmérő ellenére biztos tartást nyújtanak a fogsor viselése során, továbbá hasonlíthatatlanul jobb megoldást kínálnak a fogsorrögzítő krémmel szemben.

Kis beavatkozás – nagyszerű eredmények

Mini-Implantátumok esetén nagyon kicsi, biokompatibilis, titánötvözetű csavarimplantátumokról van szó, melyek minimális műtéti beavatkozás során kerülnek behelyezésre a csontba, az alsó állcsonton rendszerint azonnal terhelhetők. Az implantátumcsavar feje gömb alakú és a retenciós betét O-gyűrűvel képezi az ehhez illő ellenrészt. Az O-gyűrű a fogsor behelyezésekor a gömbfejen átnyomódik, rákattanás után stabilan tartja a fogsort.  Szabályszerű helyzetében a fogsor lágyan nyugszik a páciens fogínyén. A retenciós betétek függőleges irányú mozgékonyságot biztosítanak és ellenállnak a természetes emelőerőknek.

 

A Mini-Implantátumok világszerte pozitív változást hoznak a műfogsort viselő páciensek életébe – minimális fájdalom, időráfordítás és költség mellett. Implantátumaival Ön újra tud mindent, ami korábban nehezen ment, rendesen étkezni, jókat beszélgetni, gondtalanul nevetni, végre nem gondolva műfogsorára. Fogsora hosszú távon, stabilan a helyén marad.

Kedves Pácienseink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 05.20-án rendelőnk újra megnyitja kapuit, így tudjuk fogadni a nem sürgősségi ellátásra érkező pácienseket is.

Azt tudni kell, hogy a fogászati kezelések közben létrejövő bioaeroszolnak nagy szerepe lehet a SARS-CoV-2 vírus terjedésében ezért ahhoz, hogy az ellátást újra tudjuk indítani fontos, hogy az általunk hozott szabályokat maradéktalanul betartsák és ebben közreműködjenek.

Abban az esetben van szükség PCR- vizsgálatra, amennyiben a rendelőbe érkezéskor bizonyos paraméterek vizsgálata utána a páciens Covid gyanúsnak számít. Ebben az esetben továbbítjuk a pácienst a megfelelő vizsgálatokra.

A rendelet alapján előírt újraindulási feltételeknek rendelőnk megfelel. A higiénés szabályokat maximálisan betartjuk.

Rendelőbe érkezéskor az alábbiakat kérjük Önöktől:
▪️ Minden esetben előzetes telefonos, e-mailes bejelentkezés szükséges.
▪️ Egyedül érkezzen a rendelőbe (kisgyermek esetén 1 kísérő megengedett).
▪️ A megbeszélt időpontra pontosan érkezzen (amennyiben korábban érkezik kérjük, hogy a rendelő előtt várakozzon)
▪️ A váróban a szájmaszk viselése kötelező!
▪️ A váróban kérjük egymástól a 2m-es távolságot.
▪️Minden páciensnek az eddigiekhez hasonlóan kérdőív kitöltése szükséges, mely alapján döntjük el, hogy gyanús vagy nem gyanús esetnek számít.
▪️ Láz, köhögés, rossz közérzet esetén kérjük ne jöjjön rendelőnkbe!

Mobil: +36 20 2097145
e-mail: [email protected]
www.arkadent.hu

Köszönjük és várjuk Önöket!
Árkádent csapata